16Απρ

ιστορίες της Κουζίνας | Ψητά λαχανικά με κατσικίσιο τυρί!

Υλικά που θα χρειαστείς (Για 6 άτομα):

2 μελιτζάνες
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
4 κολοκυθάκια
3 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε φέτες
2-3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

Ντοματίνια
Φύλλα βασιλικού

Πώς να τα φτιάξεις:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Κόβετε τις φρέσκες πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και αφαιρείτε τα ποδαράκια τους.

Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τις μελιτζάνες, αφού τις πλύνετε και τις στραγγίξετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το μισό λάδι και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε τα λαχανικά στη σχάρα. Στο τέλος βάζετε στη σχάρα για λίγο τις φέτες τυριού για να ζεσταθούν ελαφρά.

Τοποθετείτε τα ψητά λαχανικά σε πιατέλα, βάζοντας ανάμεσά τους φέτες από κατσικίσιο τυρί. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το μπαλσάμικο και περιχύνετε τα ψητά λαχανικά και το τυρί. Γαρνίρετε με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′ λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15′ λεπτά

Θερμίδες: 1 μερίδα ψητά λαχανικά με κατσικίσιο τυρί αποδίδει



 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email