21Φεβ

Σε ένα Super Market, πόσο καιρό θα επιβιώναμε με τα αποθέματά του;

Επιστήμονας, πρόβλεψε το χρονικό διάστημα που μπορεί να ζήσει κανείς με το φαγητό που υπάρχει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο καιρό θα καταφέρνατε να επιβιώσετε, αν για κάποιο λόγο βρισκόσασταν παγιδευμένοι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, με το φαγητό που υπάρχει διαθέσιμο εκεί;

Ένας επιστήμονας, όχι μόνο αναρωτήθηκε, αλλά έδωσε τελικά και απάντηση σε αυτό, στο πλαίσιο μιας έρευνας, που έκανε σχετικά με το τι θα γινόταν στην Μεγάλη Βρετανία στο φανταστικό σενάριο μιας αποκάλυψης, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair που θα γίνει στο Birmingham.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον αστροβιολόγο Dr Lewis Dartnell, το διάστημα που μπορεί να ζήσει τρώγοντας και πίνοντας αποκλειστικά και μόνο ό, τι υπάρχει μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, είναι περίπου μισός αιώνας, για την ακρίβεια 55 χρόνια, παίρνοντας πάντα ως βάση την ποσότητα από τα προϊόντα στα ράφια και αυτά στις αποθήκες ενός μεγάλου καταστήματος!

Ένα επίσης αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας είναι, πως το 36% του πληθυσμού διατηρεί μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση καταστροφής. Τέλος, σε ποσοστό 61% το φαγητό ήταν η πρώτη επιλογή όσων ρωτήθηκαν, τι θα έπαιρναν μαζί τους σε επείγουσα ανάγκη. Αμέσως μετά και σε ποσοστό 53% απάντησαν πως θα έπαιρναν ιατρικές προμήθειες, ενώ ένα 47% δήλωσε πως θα άρπαζε το κινητό τηλέφωνο.

Πηγή: www.lifo.gr