ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με καπνιστό τόνο και αντζούγια!
Υλικά που θα χρειαστείς:
300 γρ. καπνιστό τόνο κονσέρβας σε νερό
4 φιλετάκια αντζούγια
Φύλλα από 1 μαρούλι
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 ελιές Καλαμών
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τη φτιάξεις:
Ρίξε σε ένα μπολ το λεμόνι με το λάδι, το σκόρδο λιωμένο και αλατοπίπερο και χτύπα με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίξε το μαρούλι χοντροκομμένο και από πάνω το αγγούρι, τα ντοματίνια, και τις ελιές. Βάλε τον καπνιστό τόνο και γαρνίρισε με το μαϊντανό, τις αντζούγιες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Περίχυσε με τη σάλτσα και ανακάτεψε.
Καλή όρεξη!
Social media