ιστορίες της Κουζίνας | Πίτσα με ανθότυρο, παρμεζάνα και μανιτάρια!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 πίτσες ατομικές):
300 γρ. σκληρό αλεύρι λευκό
1 κ.γ. μαγιά
400 γρ. διάφορα μανιτάρια
250 γρ. ανθότυρο σε κυβάκια
75 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο και αλάτι
Πώς να τη φτιάξεις:
Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίξε το αλεύρι, τη μαγιά, μία καλή πρέζα αλάτι και 200 ml νερό και χτύπα τα υλικά σε μίξερ. Τη βάζεις σε μπολ, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200o C στον αέρα. Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο μέρη, ζυμώνεις ελαφρά και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις κάθε ζυμάρι σε μία μεγάλη, στρογγυλή λεπτή ζύμη για πίτσα. Βάλε κάθε ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, πασπαλίσε με το ανθότυρο και στη συνέχεια με την παρμεζάνα. Σόταρε ελαφρά τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο και ψήσε την πίτσα στον φούρνο ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα πάνω – κάτω.
Καλή επιτυχία!
Social media