ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με τόνο, πατάτες και φασόλια!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
300 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες
175 γρ. φασόλια (γυφτοφάσουλα)
175 γρ. κατεψυγμένα φασόλια σόγιας
160 γρ. τόνο σε νερό (πολύ καλά στραγγισμένος)
Φύλλα ρόκας ή νεροκάρδαμου
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς (Harissa)
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Πώς να τη φτιάξεις:
Πλένεις τις πατάτες. Τις βάζεις να βράσουν για 6′- 8′ λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Πρόσθεσε τα 2 είδη φασολιών και βράσε για επιπλέον 5′ λεπτά έως ότου όλα τα υλικά να είναι έτοιμα και βρασμένα. Παράλληλα φτιάξε το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε σε ένα μπολ την πάστα κόκκινης πιπεριάς με το ξύδι. Ρίξε το ελαιόλαδο έως ότου η σύσταση του ντρέσινγκ γίνει πιο πυκνή. Σούρωσε τις πατάτες και ανακάτεψε με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ. Άφησε στην άκρη να κρυώσουν. Διαχώρισε τον τόνο σε κομμάτια και ρίξε τον στις πατάτες. Πρόσθεσε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακάτεψε απαλά όλα τα συστατικά. Χώρισε 4 μερίδες σε μπολάκια και γαρνίρισε με φύλλα ρόκας ή νεροκάρδαμου.
Αυτό ήταν… καλή όρεξη!
Σχόλιο: Κατεψυγμένα φασόλια σόγιας θα βρείς σε καταστήματα βιολογικών τροφών. Δοκίμασέ τα (προς μεγάλη σου έκπληξη) θα τα βρείς πολύ νόστιμα, πέρα από υγιεινά!
Θερμιδική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες 211 kcal
Πρωτεΐνες 15 γρ.
Υδατάνθρακες 19 γρ.
Λίπος 9 γρ.
Φυτικές ίνες 4γρ.
Ζάχαρη 2 γρ.
Αλάτι 0,14 γρ.
Social media