05Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Καιρός είναι για… sorbet σταφύλι!

Αυτές τις πρώτες (και ζεστές) ημέρες του Σεπτεμβρίου, ένα sorbet φαντάζει ως μια όαση δροσιάς μέσα στη «καυτή» πόλη! Και… εδώ που τα λέμε… είναι!

1

Είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, που δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις μια «περιουσία» για τα υλικά και θα το έχεις φτιάξει και με τα «χεράκια» σου! Αξία ανεκτίμητη!!!

2

Μην διαστάσεις να ζητήσεις «ενισχύσεις», να καλέσεις το «ιππικό», την συνδρομή δηλαδή από τα παιδιά! Μπορείς με αυτό τον τρόπο να περάσετε όλοι μαζί, ένα δημιουργικό πρωινό ή απόγευμα και πίστεψέ με η ικανοποίηση για όλους σας (γονείς & παιδιά), θα είναι διπλή! Καλή επιτυχία…λοιπόν!!! Εφόσον το φτιάξετε, περιμένω να μου στείλετε λίγο!!!

3

Υλικά που θα χρειαστείς ( για 4 άτομα):

500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσια
120 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. φυσικό χυμό λεμονιού
100 ml νερό

Πώς να το φτιάξεις:

Χτύπησε τα σταφύλια στο μίξερ. Στη συνέχεια, βράσε το νερό με τη ζάχαρη για 3′ λεπτά. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για 1′ ώρα. Έπειτα, προσθέτεις στα χτυπημένα σταφύλια το κρύο σιρόπι και το λεμόνι και ανακατεύεις. Μετά, συνέχισε με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Καλή επιτυχία!

Θερμίδες: Με 155 θερμίδες (kcal) ανά μερίδα 150 γρ. (κατά μέσο όρο, ανάλογα με την ποικιλία του σταφυλιού).