07Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας │ Κριθαράκι με διάφορα λαχανικά!

Σήμερα, θα σου προτείνω να μαγειρέψεις μια συνταγή πολύ νόστιμη και υγιεινή! Το κριθαράκι είναι μια αγαπημένη επιλογή των περισσοτέρων παιδιών και για τον λόγο αυτό το «ενισχύω» με αρκετά λαχανικά ώστε να κάνω το πιάτο διατροφικά πιο ενδιαφέρον! Σίγουρα γνωρίζεις ή έχεις ακούσει (λίγο-πολύ) τα διατροφικά οφέλη των λαχανικών!

Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να βρίσκεις τρόπους να τα καταναλώνεις εσύ και τα παιδιά σου! Μην ξεχνάς, ότι τα παιδιά είναι ένας  καθρέπτης δικός σου και τις περισσότερες των περιπτώσεων ακολουθούν τις διατροφικές επιλογές σου! Είτε είναι διατροφικά ορθές, είτε όχι!!! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παχύσαρκοι γονείς σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα έχουν παχύσαρκα παιδιά!

Και… δυστυχώς, η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία! Κάνε την επανάστασή σου και μπες ξανά και δυναμικά στην κουζίνα! Μαγείρεψε νόστιμο και σπιτικό φαγητό από τα χεράκια σου!!! Αξία πραγματικά ανεκτίμητη!!!

Τα λαχανικά, είναι θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό και μας χαρίζουν υγεία και ευεξία. Είναι από τις λίγες τροφές που συσσωρεύουν τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες και έχουν αναμφισβήτητα σημαντική διατροφική αξία! Μπορεί σε ορισμένους από εσάς  (συμπεριλαμβανομένου και παιδιών) να μην είναι ιδιαίτερα «συμπαθή» καθώς και κάποιοι να τα θεωρούν άνοστα. Όμως, οι ευεργετικές τους ιδιότητες είναι αδιαμφισβήτητες!

Ας περάσουμε να δούμε πως θα φτιάξεις την συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε καρέ
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλ. κριθαράκι
5 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Λεμόνι

Πώς να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι για 2′-3′ λεπτά ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ανακάτεψε για 2′-3′ λεπτά. Πρόσθεσε το κριθαράκι και ανακάτεψε να λαδωθεί καλά. Πρόσθεσε το ζωμό, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβραζε για 10′ λεπτά ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώσε. Όταν βράσει το κριθαράκι κατέβασε το από την φωτιά. Πασπάλισε με τον άνηθο. Σέρβιρε με λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Θερμίδες: 1 μερίδα κριθαράκι με λαχανικά αποδίδει 400 θερμίδες (Kcal).

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new