12Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Κέικ με λεμόνι στο μπαλκόνι!

Το Σ/Κ η θερμοκρασία θα ανέβει (36° βαθμοί) και θα φτάσει σε υψηλά (για την εποχή) επίπεδα! Σήκω από τη καρέκλα, τη πολυθρόνα, τον καναπέ, την ντιβανοκασέλα, φτιάξε αυτό το πεντανόστιμο κέικ λεμονιού και «πιάσε» το  μπαλκονάκι, τη βεράντα, τον κήπο ή το roof garden για να δροσιστείς! Κάλεσε τους φίλους σου (κρίμα είναι τόσο νόστιμο κέικ να μην το μοιραστείς με δικούς σου ανθρώπους) και συνόδευσέ το με καφεδάκι ή με ένα φρεσκοστυμμένο χυμό!

Αλλά… και παραλία να επιλέξεις για μια γρήγορη βουτιά, τι καλύτερο από το κέικ που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου! Θα σε βγάλει «ασπροπρόσωπη/ο» την ώρα που θα αρχίσει η κοιλίτσα να γουργουρίζει και μέχρι να επιστρέψεις σπίτι για το γεύμα σου!

Η ζωή είναι στιγμές! Ότι και να κάνεις… απόλαυσε, την κάθε σου στιγμή!!!

 Υλικά που θα χρειαστείς:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 κούπα γάλα

1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

2 βανίλιες

½ κούπα λεμόνι

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πώς να το φτιάξεις:

Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Ρίξε ένα-ένα τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς. Στη συνέχεια, ρίξε στο μείγμα το γάλα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και πρόσθεσε (λίγο-λίγο) το αλεύρι, το μπέϊκιν και τη βανίλια. Χτύπησε για 5′ λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτύρωσε καλά μια φόρμα και ρίξε το μείγμα.  Ψήσε για 60′ λεπτά στους 170° C βαθμούς! Προαιρετικά, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!

Θερμίδες: Ένα μέτριο κομμάτι αποδίδει περίπου 270 θερμίδες (kcal).

captcha

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone