06Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 6 άτομα):

1 χταπόδι μεγάλο κομμένο

Για τη μαρινάδα:

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ρίγανη

Πώς να το φτιάξεις: 

Φτιάξε τη μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και τη ρίγανη. Βάλε τα πλοκάμια στη μαρινάδα και γύρισέ τα να αλειφτούν από παντού. Σκέπασε και διατήρησε το χταπόδι στο ψυγείο μια νύχτα ή και μέχρι 3 μέρες. Βάλε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Άφησέ το να πάρει κόκκινο χρώμα και να βγάλει τα υγρά του. Σταδιακά το γυρίζεις πάνω κάτω 2-3 φορές με μεγάλη πιρούνα. Μόλις αρχίσει να σφίγγει το χταπόδι, κόψε ένα-ένα τα πλοκάμια. Γύρισε ανάποδα τη φούσκα, πέταξε τα σκληρά μέρη και κόψε τη σε λουρίδες. Όταν πρόκειται να σερβίρεις, ετοίμασε τα κάρβουνα στην ψησταριά, ή προθέρμανε καλά το γκριλ. Στράγγισε τα πλοκάμια και ψήσε τα στη σχάρα, 8′-10′ λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει καλά το χταπόδι.

Σέρβιρε και απόλαυσε!

Θερμίδες: 1 μερίδα χταπόδι στα κάρβουνα αποδίδει 200 θερμίδες (Kcal).