16Φεβ

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με θυμάρι και λεβάντα!

Υλικά που θα χρειαστείς:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. μαγειρική λεβάντα αποξηραμένη
2 κ.γ. καφέ ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 χοιρινές μπριζόλες
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
4 δαμάσκηνα

Πώς να τις φτιάξεις:

  1. Σε μπολ ρίξε, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.γ λεβάντα, την ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακάτεψε καλά
  2. Μαρινάρεις με το μείγμα μπαχαρικών τις χοιρινές μπριζόλες και τις αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 20Ꞌ με 30Ꞌ λεπτά
  3. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα τηγάνι ρίξε το μέλι και 1 κ.γ λεβάντα και τα μαγειρεύεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράσει
  4. Βγάλε το τηγάνι από το μάτι και πρόσθεσε το βαλσάμικο
  5. Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί
  6. Άφησε την σάλτσα στην άκρη, μέχρι να την χρησιμοποιήσεις
  7. Ρίξε λίγο λάδι στο γκριλ και προθέρμανε σε μέτρια θερμοκρασία
  8. Τοποθέτησε τις μπριζόλες στη σχάρα και άφησε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5Ꞌ – 6Ꞌ λεπτά συνολικά
  9. Με ένα πινέλο άλειψε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και άφησε να ψηθούν για 2Ꞌ λεπτά ακόμα. Βγάλε τις μπριζόλες από το γκριλ και σέρβιρε

Θερμίδες: 1 μπριζόλα μαριναρισμένη (κανονικού μεγέθους) αποδίδει 380 θερμίδες (Kcal)

Καλή σας όρεξη!