Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με θυμάρι και λεβάντα!
Υλικά που θα χρειαστείς:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. μαγειρική λεβάντα αποξηραμένη
2 κ.γ. καφέ ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
3/4 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 χοιρινές μπριζόλες
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
4 δαμάσκηνα
Πώς να τις φτιάξεις:
- Σε μπολ ρίξε, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.γ λεβάντα, την ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακάτεψε καλά
- Μαρινάρεις με το μείγμα μπαχαρικών τις χοιρινές μπριζόλες και τις αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 20Ꞌ με 30Ꞌ λεπτά
- Εν τω μεταξύ, σ’ ένα τηγάνι ρίξε το μέλι και 1 κ.γ λεβάντα και τα μαγειρεύεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράσει
- Βγάλε το τηγάνι από το μάτι και πρόσθεσε το βαλσάμικο
- Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί
- Άφησε την σάλτσα στην άκρη, μέχρι να την χρησιμοποιήσεις
- Ρίξε λίγο λάδι στο γκριλ και προθέρμανε σε μέτρια θερμοκρασία
- Τοποθέτησε τις μπριζόλες στη σχάρα και άφησε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5Ꞌ – 6Ꞌ λεπτά συνολικά
- Με ένα πινέλο άλειψε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και άφησε να ψηθούν για 2Ꞌ λεπτά ακόμα. Βγάλε τις μπριζόλες από το γκριλ και σέρβιρε
Θερμίδες: 1 μπριζόλα μαριναρισμένη (κανονικού μεγέθους) αποδίδει 380 θερμίδες (Kcal)
Καλή σας όρεξη!
Social media