18Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας | Χοιρινό με σάλτσα γιαουρτιού!

Τετάρτη σήμερα, στα μέσα της εβδομάδας και εγώ ήδη σκέφτομαι τι θα μαγειρέψω το Σ/Κ! Αφού το ξέρετε όσοι με παρακολουθείτε, ότι αγαπώ την μαγειρική και κυρίως όταν απευθύνεται για  αγαπημένους μου ανθρώπους! Το σαββατόβραδο λοιπόν, θα στρώσω πάνω στο ολόλευκο τραπεζομάντηλο, τα vintage σερβίτσια μου, τα κρυστάλλινα ποτήρια μου και θα βάλω όλη μου την «τέχνη» και κυρίως την αγάπη μου ώστε να μαγειρέψω χοιρινό κρέας με σάλτσα γιαουρτιού, συνοδευόμενο με το λατρεμένο μου ρύζι με κάρυ και σταφίδες!

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, ξεκοκαλισμένες και κομμένες σε λωρίδες
4 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1 κουτάλι σούπας ρίγανη ή θυμάρι
2 ντομάτες πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι

 Πώς να τις φτιάξεις:

Ζέστανε σε δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα χωρίς να προσθέσεις ελαιόλαδο και τηγάνισε το κρέας για περίπου 2’ λεπτά από την κάθε πλευρά του, ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, ρίξε τις πιπεριές και ανακάτεψε για περίπου 1’ λεπτό. Πρόσθεσε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και χαμήλωσε την φωτιά ώστε να σιγο-μαγειρευτούν για 5’ λεπτά (ανακατεύοντας τακτικά), μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Συνέχισε, προσθέτοντας την ρίγανη ή το θυμάρι, το αλάτι, τις ντομάτες και το γιαούρτι. Ανακάτεψε και άφησέ τα να μαγειρευτούν για άλλα 10’ – 15’ λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αυτό ήταν! Σου προτείνω να το συνοδεύσεις με ρύζι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Θερμίδες: 1 μερίδα χοιρινό με σάλτσα γιαουρτιού αποδίδει 630 θερμίδες (kcal).



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email