20Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας | Είναι τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, απλά δεν είναι Χριστούγεννα! Και… επειδή μια φορά τον χρόνο τα φτιάχνεις, εδώ λάθη δεν χωρούν! Η συνταγή που προτείνω σε εσένα να φτιάξεις και που θα φτιάξω και εγώ για την οικογένεια μου, είναι απλά πεντανόστιμη! Εδώ, είναι που λένε… τα πολλά λόγια είναι φτώχια!

Δοκίμασε την συνταγή και προβλέπω σύντομα να την ξαναφτιάχνεις, για τον εξής απλό λόγο: θα ξετρελαθεί η οικογένεια σου, οι συγγενείς , οι φίλοι και οι γείτονες σου!

Υλικά που θα χρειαστείς:

650 γρ. αλεύρι μαλακό

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

10 γρ. μαγειρική σόδα

1 κ.σ. κανελλογαρύφαλλο σκόνη

300 ml χυμό πορτοκάλι

300 γρ. Βιτάμ Kλασικό λιωμένο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

150 γρ. ξύσμα σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)

Υλικά για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

300 γρ. γλυκόζη

250 γρ. μέλι

Φλούδα από μισό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

Καρυδύψυχα ψιλοκομμένη & κανέλλα

Πώς να τα φτιάξεις:

Ετοιμάσε πρώτα το σιρόπι: Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Άφησε για 2′-5′ λεπτά στη φωτιά. Έπειτα, το κατεβάζεις και αφαιρείς την φλούδα του λεμονιού. Το αφήνεις να κρυώσει.

Ρίξε σε μία λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το λιωμένο βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και ανακάτεψε.

Σε ξεχωριστό σκεύος ανάμειξε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ρίξε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, στο μείγμα των υγρών και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200° C και πλάσε τα μελομακάρονα στο σχήμα που επιθυμείς. Στη συνέχεια, τα τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και τα ψήνεις για 20′ περίπου λεπτά.

Αφού ψηθούν, τα βουτάς ζεστά στο κρύο σιρόπι για περίπου μισό λεπτό. Τα βγάζεις από το σιρόπι και τα τοποθετείς σε μια σχάρα, ώστε να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά.

Στη συνέχεια πασπάλισε με καρύδι και κανέλλα.

Καλή επιτυχία & καλές γιορτές!