21Ιούλ

φουντ Μπλόγκερ │ Γνώριζες ότι… η αγκινάρα βοηθά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;

Η αγκινάρα, πέρα από εξαιρετικό λαχανικό, αποτελεί και ένα πολύτιμο «φάρμακο», πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα ακόμα και καλλυντικές κρέμες έχουν βάση την αγκινάρα!

1

Περιέχει βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο. Επιπλέον, περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Η υψηλή πρόσληψη της μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες επεισοδίων καρκίνου του πνεύμονα, μαστού, τραχήλου, δέρματος και στομάχου.

2

Καθαρίζει το αίμα και μειώνει τη χοληστερίνη, τονώνει την καρδιά, ωφελεί τα νεφρά, το συκώτι και βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας.

3

Εκτός από υγιεινή είναι και διαιτητική αφού τα 100 γραμμάρια ωμής ή βραστής αγκινάρας έχουν μόλις 44 θερμίδες. Τρώγεται ωμή ή μαγειρεμένη. Βρασμένη όμως, χάνει σχεδόν εντελώς τις ιδιότητές της, γι’αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται ωμή!