15Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας │ Χούμους (Hummus)!

Δεν σου αρέσουν τα ρεβύθια; Λοιπόν, σου έχω την λύση, αρκεί να διαβάσεις την παρακάτω συνταγή και προφανώς…να την δοκιμάσεις!

1

Η κλασσική συνταγή για χούμους (Hummus) θέλει 8 υλικά, τα οποία ανακατεύονται όλα στο μπλέντερ:

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 ½  φλιτζάνι βρασμένα ρεβύθια

1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα

1  ½ φλιτζάνι ταχίνι

¼  φλιτζάνι φρέσκο φυσικό χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κουτάλι του γλυκού κύμινο

½  φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

2

Στην παραπάνω συνταγή, μπορείς να προσθέσεις πολλά διαφορετικά υλικά, για πολύ ιδιαίτερη γεύση, όπως:

  • Κουκουνάρι ή άλλους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι θα δώσουν ακόμη πιο έντονη γεύση.

  • Παντζάρι, για πολύ εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα και πιο γλυκιά γεύση.

  • Πάστα ελιάς, για γεύση μεσογειακή που ταιριάζει μέσα στη χωριάτικη σαλάτα.

  • Φέτα, για τους λάτρεις του ελληνικού αυτού τυριού.

  • Πάπρικα ή τσίλι ή κύμινο για όσους αγαπούν τα καυτερά.

  • Θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό κ.α. για όσους αγαπούν τις έντονες μυρωδιές.

Επίσης, οι παραλλαγές του με αρακά ή γλυκιά κίτρινη κολοκύθα, με σπανάκι, πιπεριές ή φασόλια και αβοκάντο, μπορούν να σε πείσουν να το δοκιμάσεις!

3

Τέλος, μην διστάσεις να προσθέσεις το χούμους ακόμα και στις πιο περίεργες συνταγές: Σε σάντουιτς, στις σαλάτες, στην πίτσα, στις ομελέτες και φυσικά στην κλασική του μορφή, ως dip στις αραβικές πίτες ή στις τορτίγες!

Θερμίδες: 1 μερίδα χούμους (100gr) αποδίδει 170 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!



 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email