15Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας │ Χούμους (Hummus)!

Δεν σου αρέσουν τα ρεβύθια; Λοιπόν, σου έχω την λύση, αρκεί να διαβάσεις την παρακάτω συνταγή και προφανώς…να την δοκιμάσεις!

1

Η κλασσική συνταγή για χούμους (Hummus) θέλει 8 υλικά, τα οποία ανακατεύονται όλα στο μπλέντερ:

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 ½  φλιτζάνι βρασμένα ρεβύθια

1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα

1  ½ φλιτζάνι ταχίνι

¼  φλιτζάνι φρέσκο φυσικό χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κουτάλι του γλυκού κύμινο

½  φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

2

Στην παραπάνω συνταγή, μπορείς να προσθέσεις πολλά διαφορετικά υλικά, για πολύ ιδιαίτερη γεύση, όπως:

  • Κουκουνάρι ή άλλους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι θα δώσουν ακόμη πιο έντονη γεύση.

  • Παντζάρι, για πολύ εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα και πιο γλυκιά γεύση.

  • Πάστα ελιάς, για γεύση μεσογειακή που ταιριάζει μέσα στη χωριάτικη σαλάτα.

  • Φέτα, για τους λάτρεις του ελληνικού αυτού τυριού.

  • Πάπρικα ή τσίλι ή κύμινο για όσους αγαπούν τα καυτερά.

  • Θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό κ.α. για όσους αγαπούν τις έντονες μυρωδιές.

Επίσης, οι παραλλαγές του με αρακά ή γλυκιά κίτρινη κολοκύθα, με σπανάκι, πιπεριές ή φασόλια και αβοκάντο, μπορούν να σε πείσουν να το δοκιμάσεις!

3

Τέλος, μην διστάσεις να προσθέσεις το χούμους ακόμα και στις πιο περίεργες συνταγές: Σε σάντουιτς, στις σαλάτες, στην πίτσα, στις ομελέτες και φυσικά στην κλασική του μορφή, ως dip στις αραβικές πίτες ή στις τορτίγες!

Θερμίδες: 1 μερίδα χούμους (100gr) αποδίδει 170 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!