ιστορίες της Κουζίνας │ Χούμους (Hummus)!
Δεν σου αρέσουν τα ρεβύθια; Λοιπόν, σου έχω την λύση, αρκεί να διαβάσεις την παρακάτω συνταγή και προφανώς…να την δοκιμάσεις!
Η κλασσική συνταγή για χούμους (Hummus) θέλει 8 υλικά, τα οποία ανακατεύονται όλα στο μπλέντερ:
Υλικά που θα χρειαστείς:
1 ½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβύθια
1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζάνι φρέσκο φυσικό χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κουτάλι του γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Στην παραπάνω συνταγή, μπορείς να προσθέσεις πολλά διαφορετικά υλικά, για πολύ ιδιαίτερη γεύση, όπως:
-
Κουκουνάρι ή άλλους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι θα δώσουν ακόμη πιο έντονη γεύση.
-
Παντζάρι, για πολύ εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα και πιο γλυκιά γεύση.
-
Πάστα ελιάς, για γεύση μεσογειακή που ταιριάζει μέσα στη χωριάτικη σαλάτα.
-
Φέτα, για τους λάτρεις του ελληνικού αυτού τυριού.
-
Πάπρικα ή τσίλι ή κύμινο για όσους αγαπούν τα καυτερά.
-
Θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό κ.α. για όσους αγαπούν τις έντονες μυρωδιές.
Επίσης, οι παραλλαγές του με αρακά ή γλυκιά κίτρινη κολοκύθα, με σπανάκι, πιπεριές ή φασόλια και αβοκάντο, μπορούν να σε πείσουν να το δοκιμάσεις!
Τέλος, μην διστάσεις να προσθέσεις το χούμους ακόμα και στις πιο περίεργες συνταγές: Σε σάντουιτς, στις σαλάτες, στην πίτσα, στις ομελέτες και φυσικά στην κλασική του μορφή, ως dip στις αραβικές πίτες ή στις τορτίγες!
Θερμίδες: 1 μερίδα χούμους (100gr) αποδίδει 170 θερμίδες (Kcal).
Καλή όρεξη!
Social media