ιστορίες της Κουζίνας │ Καλ…«Ομελέτα με φρέσκα λαχανικά» και έρχεται!
Υλικά που θα χρειαστείς:
120 gr Βιτάμ κλασικό
6 αβγά
100 gr βραστό καλαμπόκι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο τριμμένο
50 gr αρακά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50 gr γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Πώς να την φτιάξεις:
- Λιώσε το Βιτάμ κλασικό σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίξτο σε ένα ρηχό ταψί.
- Κόψε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
- Ρίξε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
- Στη συνέχεια, χτύπησε τα αβγά μαζί με το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Περίχυσε το μείγμα στο ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15Ꞌ λεπτά.
Θερμίδες: 1 μερίδα ομελέτα με φρέσκα λαχανικά αποδίδει 420 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media