14Απρ

ιστορίες της Κουζίνας | Νοτιοαφρικανική σαλάτα με αβοκάντο γεμιστό με θαλασσινά!

Υλικά που θα χρειαστείς:

¼ του μεγάλου φλιτζανιού χυμό λεμονιού
¼ του μεγάλου φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο βαζάκι μαγιονέζα light
½ κιλό καβουρόψυχα ή αστακό
250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
8 αβοκάντο
Φύλλα μαρουλιού
1 γκρέιπ φρουτ ή ανανά
1 πράσινη (γλυκιά) πιπεριά
1 κόκκινη (καυτερή) πιπεριά
1 πικρομάρουλο (chicory)
Κάπαρη

Πώς να την φτιάξεις:

  1. Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο στο μίξερ. Μαρινάρουμε ελαφρά τα θαλασσινά με αυτό το μείγμα.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε σχήμα λουλουδιού στη μέση μίας μεγάλης πιατέλας και γύρω-γύρω διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού. Γεμίζουμε το κενό που αφήνει το κουκούτσι του αβοκάντο με τα μαριναρισμένα θαλασσινά.
  3. Στο χείλος της πιατέλας τοποθετούμε -σε 4 σημεία- ψιλοκομμένο γκρέιπφρουτ. Ανάμεσα στα 4 αυτά σημεία, τοποθετούμε εναλλακτικά μακρόστενες λωρίδες πιπεριάς, πικρομάρουλου, βραστού αυγού, καρότου και κάππαρης. Προαιρετικά προσθέτουμε μαύρες ελιές.

Θερμίδες: 1 μερίδα σαλάτα αβοκάντο με θαλασσινά αποδίδει 270 θερμίδες (Kcal).