ιστορίες της Κουζίνας | Νοτιοαφρικανική σαλάτα με αβοκάντο γεμιστό με θαλασσινά!
Υλικά που θα χρειαστείς:
¼ του μεγάλου φλιτζανιού χυμό λεμονιού
¼ του μεγάλου φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο βαζάκι μαγιονέζα light
½ κιλό καβουρόψυχα ή αστακό
250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
8 αβοκάντο
Φύλλα μαρουλιού
1 γκρέιπ φρουτ ή ανανά
1 πράσινη (γλυκιά) πιπεριά
1 κόκκινη (καυτερή) πιπεριά
1 πικρομάρουλο (chicory)
Κάπαρη
Πώς να την φτιάξεις:
- Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο στο μίξερ. Μαρινάρουμε ελαφρά τα θαλασσινά με αυτό το μείγμα.
- Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε σχήμα λουλουδιού στη μέση μίας μεγάλης πιατέλας και γύρω-γύρω διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού. Γεμίζουμε το κενό που αφήνει το κουκούτσι του αβοκάντο με τα μαριναρισμένα θαλασσινά.
- Στο χείλος της πιατέλας τοποθετούμε -σε 4 σημεία- ψιλοκομμένο γκρέιπφρουτ. Ανάμεσα στα 4 αυτά σημεία, τοποθετούμε εναλλακτικά μακρόστενες λωρίδες πιπεριάς, πικρομάρουλου, βραστού αυγού, καρότου και κάππαρης. Προαιρετικά προσθέτουμε μαύρες ελιές.
Θερμίδες: 1 μερίδα σαλάτα αβοκάντο με θαλασσινά αποδίδει 270 θερμίδες (Kcal).
Social media