28Μαρ

Άσσος, στο μανίκι σου! │ Πώς θα διατηρήσεις ολόφρεσκη την φέτα στο ψυγείο σου, Οεοοο;

Ήρθε η σειρά να μπει και η φέτα στο «κάδρο»! Είναι το απόλυτο Ελληνικό τυρί και με μεγάλη θρεπτική αξία! Περιέχει ασβέστιο που είναι σημαντικό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, του καρκίνου του παχέος εντέρου και για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και φώσφορο & βιταμίνη Α όπου ενισχύουν σημαντικά την όραση!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που η φέτα που αγοράσατε και δεν την καταναλώσατε γρήγορα, να μούχλιασε, στέγνωσε και ξεράθηκε, χάνοντας έτσι την υγρασία της! Τι κάνουμε όμως, ώστε να αποφύγουμε τα παραπάνω; Δεν νομίζω ότι είναι εποχές ώστε να «πετάμε» τρόφιμα!

Λοιπόν…
«Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο, εάν την βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι!»

Επί ευκαιρία, ας δούμε τα διατροφικά της στοιχεία / 100g

Θερμίδες: 263

Λίπη: 21 g

Χοληστερόλη: 89 mg

Νάτριο: 1,116 mg

Κάλιο: 62 mg

Υδατάνθρακες: 4,1 g

Πρωτεΐνη: 14 g