18Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Μυδοπίλαφο…Σκέτη «αμαρτία»!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

 400 γραμμάρια ρύζι, τύπου Αμερικής

250 γραμμάρια μύδια με κέλυφος

150 γραμμάρια μύδια ψίχα

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

90 ml ελαιόλαδο

1 λίτρο νερό

Λίγο αλάτι

 Πώς να το φτιάξετε:

Σε μία κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μύδια (με το κέλυφος) για 3Ꞌ-4Ꞌ λεπτά. Έπειτα, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για άλλα 2Ꞌ λεπτά. Προσθέστε το νερό και βράστε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνουν πολύ λίγα υγρά. Λίγο πριν είναι έτοιμο, σβήστε την φωτιά, προσθέστε τα μύδια ψίχα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε να πιει τα υγρά του και το φαγητό είναι έτοιμο!

Θερμίδες: Μια μερίδα μυδοπίλαφο αποδίδει 360 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!