ιστορίες της Κουζίνας │ Ρύζι με sauce μπανάνας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
Για την sauce μπανάνας:
1 μεγάλη μπανάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σόγια σως
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. σουσάμι
Πώς να το φτιάξετε:
Βράστε το ρύζι για 20Ꞌ λεπτά σε 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε την sauce: Κόψτε την μπανάνα στη μέση (κατά μήκος) και τηγανίστε την στο ελαιόλαδο. Σβήστε με τη σόγια και πασπαλίστε με την ζάχαρη και την κανέλα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, η sauce είναι έτοιμη. Σερβίρετε το ρύζι με τη sauce και πασπαλίστε με το σουσάμι.
Info: Επιλέξτε ρύζι τύπου Καρολίνα, είναι το ιδανικότερο!
Θερμίδες: 1 μερίδα ρύζι με sauce μπανάνας, αποδίδει 680 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media