15Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ρύζι με sauce μπανάνας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

Για την sauce μπανάνας:

1 μεγάλη μπανάνα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σόγια σως

1 κ.γ. ζάχαρη

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. σουσάμι

Πώς να το φτιάξετε:

Βράστε το ρύζι για 20Ꞌ λεπτά σε 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε την sauce: Κόψτε την μπανάνα στη μέση (κατά μήκος) και τηγανίστε την στο ελαιόλαδο. Σβήστε με τη σόγια και πασπαλίστε με την ζάχαρη και την κανέλα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, η sauce είναι έτοιμη. Σερβίρετε το ρύζι με τη sauce και πασπαλίστε με το σουσάμι.

Info: Επιλέξτε ρύζι τύπου Καρολίνα, είναι το ιδανικότερο!

Θερμίδες: 1 μερίδα ρύζι με sauce μπανάνας, αποδίδει 680 θερμίδες (Kcal).

Καλή σας όρεξη!