ιστορίες της Κουζίνας | «Μπανανόψωμο» που θα το λατρέψεις!
Είναι ψωμί, είναι γλυκό και έχει βιταμίνες φρούτου. Το banana bread, μπανανόψωμο ελληνιστί, είναι μια υπέροχη λιχουδιά που έχει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και όχι άδικα! Είναι κάτι μεταξύ κέικ και αρωματικού ψωμιού και συνοδεύει τέλεια τον πρωινό καφέ, ενώ μπορεί να γίνει και το αγαπημένο σας σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Η παρακάτω συνταγή είναι η εντελώς απλή εκδοχή του, είναι πανεύκολη και θα σε κάνει να «κολλήσεις», εγγυημένα.
Υλικά που θα χρειαστείς:
1 1/2 κούπες ώριμη μπανάνα, λιωμένη
1/3 κούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
125 γρ. Βιτάμ κλασικό
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα λιναρόσπορο
3/4 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
Λίγο ελαιόλαδο
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 1/2 κ.γ. γάλα 2%
Πώς να το φτιάξεις:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 οC.
- Ανάμειξε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησέ τα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και χτύπησε το μείγμα καλά μέχρι να «δέσει».
- Ανάμειξε το αλεύρι και τα υπόλοιπα 5 υλικά (μέχρι και το μείγμα μπαχαρικών) σε ένα άλλο μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα που θα δημιουργηθεί στο μείγμα της μπανάνας και χτύπησέ τα καλά μέχρι να δέσουν.
- Ρίξε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία θα έχεις αλείψει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε στους 170ο C για 55′ λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από μέσα.
- Βγάλε το ψωμί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει λιγάκι πάνω στη σχάρα. Έπειτα αφαίρεσέ το από τη φόρμα και άφησε να κρυώσει εντελώς.
- Ανάμειξε την άχνη ζάχαρη με το γάλα σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα και κάλυψε με αυτό το ψωμί.
- Σέρβιρε.
Θερμίδες: Μια φέτα μπανανόψωμο, κανονικού μεγέθους, αποδίδει 180 θερμίδες (Kcal).
Bonus tipΕπιλέξτε, το αγαπημένο όλων μας, το Βιτάμ! Θα απογειώσει την συνταγή! Το Βιτάμ, περιέχει απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά, λόγο των κατάλληλα επιλεγμένων φυτικών ελαίων της συνταγής του! |
Social media