12Φεβ

φουντ Μπλόγκερ │ Η κατανάλωση ενός κόκκινου γκρέιπφρουτ την ημέρα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα!

Τα εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια κ.ά.) παρουσιάζουν ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες των γυναικών και όντως βοηθούν για την καλή κυκλοφορία εντός του λεμφικού συστήματος των μαστών.

Εκτός από την πολύτιμη βιταμίνη C, το πορτοκάλι περιέχει, κάλιο, ίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά, φώσφορο, ασβέστιο. Εξαιτίας των αντιοξειδωτικών συστατικών του, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, θεωρείται ότι «οπλίζει» τον οργανισμό μας κατά του καρκίνου αλλά και κατά κάποιων χρόνιων παθήσεων όπως είναι οι καρδιοπάθειες, το εγκεφαλικό και ο διαβήτης.

Στη φράση “ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα, τον καρδιολόγο κάνει πέρα” θα μπορούσε κανείς να εστιάσει τα συμπεράσματα μελέτης Ισραηλινών επιστημόνων που έδειξαν ότι η κατανάλωση ενός κόκκινου γκρέιπφρουτ την ημέρα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο ανακάλυψαν  την «ένοχη» για αυτή τη δράση ουσία. Πρόκειται για ένα ακόμη φλαβονοειδές (βιοενεργό μόριο φυτικής προέλευσης) που ονομάζεται ναρινγκενίνη, και είναι πολλά υποσχόμενο στην προσπάθεια διατήρησης του υγιούς σωματικού βάρους και άρα στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου. Διορθώνει τα υψηλά επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης και αποτρέπει την ανάπτυξη ινσουλινοαντίστασης.