13Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Ρύζι με γαρίδες!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι κατεψυγμένες γαρίδες
½ κουταλάκι ζάχαρη
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
2 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια βραστό νερό
2 μερίδες “Σπιτικό” ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
Pummaro Ψιλοκομμένο
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε:

  1. Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Πρόσθεσε μετά τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίξε μέσα το ρύζι.
  3. Ανακάτεψε πάλι για μερικά λεπτά, πρόσθεσε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσεις και τις στραγγίξεις), σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι για 10′ λεπτά.
  4. Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίξε μέσα το Pummaro, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγόβρασε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  5. Τέλος, βάλε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, άφησέ το να κρυώσει λίγο, ξεφόρμαρέ το σε μια πιατέλα και σέρβιρέ το περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Tip: Το ρύζι μαγειρεύεται γενικά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Για πιλάφι σπιρωτό αφήνετε το αλατισμένο νερό να κοχλάσει, ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε αμέσως με ξύλινο κουτάλι, ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ή ζωμό στο ρύζι την ώρα που αυτό βράζει, πρέπει να είναι ζεματιστό, για να μη διακοπεί το βράσιμο του ρυζιού.

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email