ιστορίες της Κουζίνας | Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
800 γρ. μπαρμπούνια
350 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
50 γρ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. ξύδι
100 γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (80 γρ.)
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πώς να τα φτιάξεις:
Αλευρώνεις και τηγανίζεις τα ψάρια. Σοτάρεις ελαφρά το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτεις τις ντομάτες. Προσθέσε αλάτι, κρασί, ξύδι, δεντρολίβανο και δυνάμωσε τη φωτιά. Αφήσε να βράσουν και περιχύνεις τα ψάρια με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 450
Πρωτεΐνες: 39,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 12,6 γρ.
Λίπη: 24,7 γρ.
Social media