ιστορίες της Κουζίνας │ Ψαρόσουπα βελουτέ πικάντικη!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα):
1.500 γρ. κόκαλα και κεφάλια ψαριών
2 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
30 γρ. μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
2 κύβοι λαχανικών
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να την φτιάξετε:
Βάζετε σε ένα καλαθάκι ατμού τα κεφάλια και τα κόκαλα των ψαριών. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε σε μεγάλη χύτρα ή κατσαρόλα τα λαχανικά και τοποθετείτε από πάνω το καλαθάκι με τα ψάρια. Προσθέτετε 1½ λίτρο νερό, τους κύβους λαχανικών και σιγοβράζετε για 35’. Φιλτράρετε το ζωμό. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι. Κατόπιν ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό του ψαριού και τον ντοματοπολτό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Social media