03Νοέ

ιστορίες της Κουζίνας | Ριγγατόνι με μπρόκολο, κουκουνάρι και φρέσκια μυζήθρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

500 γρ. ριγγατόνι
350 γρ. μπρόκολο (μόνο το μπουκετάκι)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. ανάλατη μαλακή μυζήθρα
150 γρ. κουκουνάρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Ζεματίζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4′ – 5′ λεπτά και το στραγγίζετε. Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος, σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία το μπρόκολο για 2′ με 3′ λεπτά. Το αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζετε το κουκουνάρι χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνετε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Προσθέτετε στα ριγγατόνι τη μυζήθρα –λιωμένη με πιρούνι και ανακατεμένη με το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε, με το μπρόκολο και το κουκουνάρι από πάνω. Σερβίρετε.

Καλή όρεξη!