Ιστορίες της κουζίνας | Κέικ πορτοκαλιού!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γρ. Βιτάμ Κλασικό
170 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
100 ml. γάλα
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 φακελάκι βανιλέτα
Για τη διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη (2 κ.σ.)
Κομμάτια και φλούδες πορτοκαλιού γλασέ
Πώς να το φτιάξετε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το baking powder, και τη βανιλέτα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 50′ λεπτά περίπου στους 175°C.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Διακοσμούμε με τα κομμάτια και τις φλούδες του πορτοκαλιού γλασέ.
Θερμοκρασία: 175° βαθμοί
Χρόνος Ψησίματος: 50′ λεπτά
Καλή επιτυχία!
Social media