02Νοέ

Ιστορίες της κουζίνας | Κέικ πορτοκαλιού!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γρ. Βιτάμ Κλασικό
170 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
100 ml. γάλα
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 φακελάκι βανιλέτα

Για τη διακόσμηση:

Άχνη ζάχαρη (2 κ.σ.)
Κομμάτια και φλούδες πορτοκαλιού γλασέ

Πώς να το φτιάξετε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το baking powder, και τη βανιλέτα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 50′ λεπτά περίπου στους 175°C.
  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Διακοσμούμε με τα κομμάτια και τις φλούδες του πορτοκαλιού γλασέ.

Θερμοκρασία: 175° βαθμοί

Χρόνος Ψησίματος: 50′ λεπτά

Καλή επιτυχία!