ιστορίες της Κουζίνας | Ζυμαρικά με σάλτσα σκόρδου!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5οο γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 κουταλιά κορν φλάουρ
5 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1/2 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
1 κύβο βοδινού ή κότας
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Πώς να τα φτιάξετε:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά με τον κύβο, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Φυλάμε και 2 φλιτζάνια από το υγρό όπου έβρασαν.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με μία κουταλιά Βιτάμ Culinesse χωρίς να πάρει χρώμα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, το ρίχνουμε μαζί με το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών στην κατσαρόλα με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα σκόρδου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μισό τυρί και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ζεματίζουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά.
- Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!
Social media