14Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Κέικ καρότου!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γρ. Βιτάμ κλασικό
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
250 γρ. καρότα τριμμένα
Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη, καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες και καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα

Πώς να το φτιάξετε:

Χτυπάτε το Βιτάμ ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύετε. Αλείφετε με Βιτάμ μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα.Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ). Ξεφορμάρετε το κέικ, πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

Θερμοκρασία: 180°C
Χρόνος Ψησίματος: 60′

Καλή επιτυχία!