13Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Μπακαλιάρος αυγολέμονο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γρ. Βιτάμ Soft
2 χονδροκομμένα καρότα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό μπακαλιάρος
3 αυγά
Αλάτι
1 φλιτζάνι ρύζι
Πιπέρι
1 κουταλιά κορν φλάουρ

Πώς να τον φτιάξετε:

Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μερίδες και τον ξεπλένετε καλά. Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα χορταρικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια), το Βιτάμ, αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25′ λεπτά περίπου. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο με τα λαχανικά του σε πιατέλα και τον διατηρείτε ζεστό. Στραγγίζετε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει 20′ λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: διαλύετε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, προσθέτοντας το μείγμα λεμονιού και 2 με 3 κουταλιές ζεστό ζωμό. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το αβγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια για 2′ με 3′ λεπτά σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει η σούπα. Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή.

Καλή όρεξη!