ιστορίες της Κουζίνας | Η πιο τέλεια μανιταρόσουπα!
Υλικά που θα χρειαστείς:
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1/2 πακέτο Βιτάμ Soft
Λίγη σκόνη από σκόρδο
1 κύβος βοδινού
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
1 ποτηράκι κρασί λευκό
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
2-3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
Πώς να την φτιάξεις:
Σκούπισε τα μανιτάρια προσεχτικά, κόψε τα κοτσάνια τους και βάλτα να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σούρωσε το ζουμί, κράτησέ το και πέτα τα κοτσάνια. Ψιλόκοψε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Ζέστανε την μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σόταρε τα μανιτάρια. Σβήσε με το κρασί. Ρίξε το ζουμί που κράτησες (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου) καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι-πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και άφησε την σούπα στη φωτιά για 10′ λεπτά περίπου. Λίγο πριν αποσύρεις την σούπα από τη φωτιά ρίξε το γάλα και το τυρί. Δοκίμασε και αν χρειάζεται, αλατοπιπέρωσε. Σέρβιρε αμέσως!
Καλή όρεξη!
Social media