09Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Καλτσούνια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:

350 γρ. Βιτάμ κλασικό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα
4 κρόκους αυγού
1 κρόκο για άλειμμα

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό μαλακή μυζήθρα γλυκιά
1/2 κιλό ανθότυρο
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
2 ασπράδια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Πώς να τα φτιάξετε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στον μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ. Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε τα σκαλτσούνια και ψήνουμε για 30′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!