ιστορίες της Κουζίνας | Σουφλέ λαχανικών!
Υλικά που θα χρειαστείς:
100 γρ Βιτάμ κλασικό
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ τυρί ένταμ τριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
20 γρ βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να το φτιάξεις:
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα Βιτάμ. Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί.Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200°C για 10′ λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί. Ψήνουμε για 30′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Καλή όρεξη!
Social media