30Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Κρέπες λαχανικών!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μέτρια κρεμμύδια
1 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
Πιπέρι και αλάτι
1/2 κιλό λάχανο
1 κουταλιά πάπρικα
12 φέτες γκούντα
1/2 φλιτζάνι δυόσμος και άνηθος
2 κολοκύθια
3 καρότα
12 κρέπες
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 κουταλάκι Knorr Αromat

Πώς να τις φτιάξετε:

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το Βιτάμ και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το λάχανο, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, και αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε την παρμεζάνα και με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες, βάζοντας από δύο κουταλιές γέμιση στην κάθε κρέπα. Τυλίγετε τις κρέπες σαν φλογέρες, και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζετε τις κρέπες με το τυρί γκούντα και τις πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15′ λεπτά της ώρας και σερβίρετε τις κρέπες ζεστές.

Παρασκευή Κρέπας:

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. γάλα
3 αβγά
Αλάτι και πιπέρι

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στον χυλό 1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμό λαχανικών.

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το γάλα και τα αβγά. Χτυπάτε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τον χυλό να μείνει τουλάχιστον 1/2 με 1 ώρα στο ψυγείο. Λιώνετε ελάχιστο Βιτάμ σε τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε 1 με 2 κουταλιές απ’ το χυλό κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά ώσπου να κάνει κρούστα γυρίζοντάς την και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει ο χυλός.

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email