25Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Ντολμάδες με πιπεριές!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
6 φρέσκα κρεμμύδια
1 μέτριο λάχανο (άσπρο ή ποικιλίας Σαβόυ)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. Βιτάμ Culinesse
2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Κρόκο από 1 αυγό
700 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
1½ φλιτζάνι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό βοδινού

Για το αυγολέμονο

1 αυγό
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να τα φτιάξεις: 

Ζεμάτησε ελαφρώς το λάχανο, ώστε να ξεχωρίσεις εύκολα τα φύλλα του για τους ντολμάδες με πιπεριές. Ξεφλούδισε και κόψε σε μικρούς κύβoυς τις μελιτζάνες, ψιλόκοψε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σόταρε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με Βιτάμ Culinesse σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσουν και πιουν τα υγρά τους, βγάλε τα λαχανικά από τη φωτιά και πρόσθεσε τα τυριά, τον κρόκο αυγού και τις σταγόνες λεμονιού. Βάλε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου, τύλιξε τα φύλλα σε ντολμάδες και τοποθέτησέ τους σε μια κατσαρόλα τον ένα δίπλα στον άλλο. Ρίξε και δύο φλιτζάνια νερό και τον κύβο και άφησε τους ντολμάδες με πιπεριές να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Χτύπα το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, συμπλήρωσε με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι και ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Άφησε τους ντολμάδες με πιπεριές για ένα λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!