21Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Κολοκυθόσουπα!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

1 κιλό κολοκυθάκια
4 φλ. ζωμός κότας*
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1/4 κουταλάκι τριμμένο ξηρό δεντρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού και αφήνετε να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Την αλέθετε στο πολυμίξερ, τμηματικά αν χρειαστεί, και την ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα. Την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, την αλατοπιπερώνετε και την ανακατεύετε καλά.

Kαλή όρεξη!

*Η ποσότητα αναφέρεται για σπιτικό και όχι για έτοιμους κύβους.