16Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Χορτοτυρόπιτα που θα λατρέψεις!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
1/2 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
2 1/2 κιλά διάφορα χόρτα
5 αβγά
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια άνηθο
4 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί και τα φύλλα
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να την φτιάξεις:

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε και στεγνώνουμε τον άνηθο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε τα τυριά, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα, το Βιτάμ Κλασικό, λιωμένο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ Soft και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Βιτάμ Soft.

Στρώνουμε το μείγμα των χορταρικών και γυρίζουμε προς το εσωτερικό του ταψιού και πάνω από τη γέμιση, τις άκρες των κάτω φύλλων. Τις αλείφουμε με Βιτάμ Soft και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, κομμένα ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού και αλειμμένα με Βιτάμ Soft. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες των φύλλων για να κολλήσουν καλά με τα γυρισμένα κάτω φύλλα, αλείφουμε με Βιτάμ Soft την επιφάνεια της πίτας, τη χαράσσουμε σε λωρίδες, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!