04Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Κολοκυθοανθοί γεμιστοί!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

20 μεγάλοι ανθοί κολοκυθιών
100 γρ. ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό λαχανικών
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο τριμμένο
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος
50 γρ. κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τους φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αφαιρείτε με προσοχή το μίσχο από κάθε κολοκυθοανθό. Φροντίζετε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορείτε να τους γεμίσετε.

Για τη γέμιση:

Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κουκουνάρι και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε το καρότο, τον άνηθο ή το μαϊντανό και τα σοτάρετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και σβήνετε τη φωτιά. Ρίχνετε αλάτι (με φειδώ εάν ο ζωμός είναι αλμυρός) και πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση στο σβηστό μάτι για να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι.

Ανοίγετε με προσοχή τους ανθούς και τοποθετείτε μέσα λίγη γέμιση. Ραντίζετε με λίγο νερό τις άκρες των ανθών και τις στρίβετε ελαφρά για να κλείσουν και να μην αφήσουν τη γέμιση να βγει με το ψήσιμο. Μεταφέρετε τους κολοκυθοανθούς σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό. Τους σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′-35′. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειαστεί, συμπληρώνετε επιπλέον λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών για να μη χάσουν τα υγρά τους οι κολοκυθοανθοί. Σερβίρετε.

Καλή όρεξη!