02Σεπ

ιστορίες της Κουζίνας | Ζυμαρικά με κοτόπουλο και κολοκυθάκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε(για 4 άτομα):

2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
400 γρ. στήθος κοτόπουλο σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
400 γρ. ζυμαρικά τύπου fettuccine
300 γρ. τυρί ρικότα

Πώς να τα φτιάξετε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, το κοτόπουλο, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε τα κολοκυθάκια και το κοτόπουλο σε 2 ταψάκια, τα τοποθετούμε σε μία στρώση και ψήνουμε για 20′ λεπτά, ή μέχρι τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα χρυσαφί. Τα αφήνουμε στην άκρη, προσέχοντας να διατηρηθούν ζεστά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο (80ml), το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε στυλ al dente. Τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και το τυρί ρικότα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Για το σερβίρισμα, χωρίζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με τα κολοκυθάκια και το κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!