14Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Μεσογειακή σαλάτα με ρόκα και πλιγούρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες):

2 κουταλιές πλιγούρι βρασμένο
1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
10 ντοματίνια
Φλούδες παρμεζάνας

Πώς να την φτιάξετε:

Αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το βαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τη ρόκα σε μπολ χωρίς να την κόψετε, την ανακατεύετε και την περιχύνετε με το μίγμα του ελαιολάδου. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, τα προσθέτετε στη ρόκα και αναμιγνύετε απαλά. Αδειάζετε σε πιάτο σερβιρίσματος τα υλικά του μπολ. Προσθέτετε το βρασμένο πλιγούρι, διακοσμείτε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Ανά μερίδα:

Ενέργεια: 286 θερμίδες
Πρωτεΐνες: 7,0 g
Υδατάνθρακες: 28,0 g
Λιπαρά: 16,2 g
Φυτικές ίνες: 7,0 g

Διατροφική αξία: 

Πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Ιδιαίτερα περιεκτική σε βιταμίνες Α, Ε, C, Β1, Β3 και φολικό οξύ.

Η δράση των συστατικών της σαλάτας:

Βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, αυξάνουν την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία, ελαττώνουν τις φλεγμονές, βοηθούν στην αποβολή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα.