10Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Γρανίτα με μούρα και λεμόνι!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 6 άτομα):

500 γρ. κόκκινα ή μαύρα μούρα σε κονσέρβα
2 συσκευασίες γιαούρτι 2% λιπαρά
½  κούπα άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πώς να την φτιάξεις:

Στράγγισε τα μούρα από το χυμό τους και κράτησε 1/3 κούπας από το χυμό τους. Κάνε πουρέ τα υπόλοιπα μούρα και πρόσθεσε 1 κουταλιά σούπας από το χυμό και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα. Ανάμειξε ελαφρά τα παραπάνω μεταξύ τους (μια με δυο φορές) ώστε να δημιουργηθεί το εφέ μαρμάρου. Με ένα κουτάλι γέμισε τις θήκες της γρανίτας. Βάλτα στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Θερμίδες: 122.76 (εκ των οποίων 12% προερχόμενο από λίπος)
Πρωτεΐνη: 3,94 γρ.
Υδατάνθρακες: 24,38 γρ.
Λίπος: 1,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,13γρ.
Αλάτι: 1,95 γρ.
Χοληστερίνη: 4.87 χλ.γρ.
Σίδηρος: 0.28 χιλ.γρ.
Νάτριο: 47.68 χιλ.γρ
Ασβέστιο: 123.47 χιλ.γρ.