09Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Αχινοσαλάτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Αχινοί
1 ξερό κρεμμύδι
½ κουταλιά της σούπας γλασέ ρύζι για κάθε έναν αχινό
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ροδέλες ντομάτας

Πώς να τους φτιάξετε:

Τοποθετείτε τους αχινούς σε ένα καλάθι και κουνάτε δυνατά, ώστε να χτυπάνε οι αχινοί στα τοιχώματα για να σπάσουν τα αγκάθια τους. Τους τοποθετείτε σε μια πιατέλα και μ’ ένα μαχαίρι τους ανοίγετε από πάνω σιγά-σιγά. Τους στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους και αφήνετε μόνο το ροζ χαβιάρι τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το ρύζι με λίγο από το ζουμί τους και νερό μέχρι να γίνει το ρύζι. Γεμίζετε το εσωτερικό του κάθε αχινού με το μείγμα, βάζετε και μια ροδέλα από πιπεριά στη επιφάνεια του. Τους ψήνετε για 5′ λεπτά στους  200°C βαθμούς τους. Τρώγονται με το κουτάλι.

Καλή απόλαυση!