03Ιούλ

ιστορίες της Κουζίνας | Πένες με ροκφόρ!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

500 γρ. πένες
150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
80 γρ. Bιτάμ κλασικό
250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ. ζεματισμένη σελινόριζα, κομμένη σε μπαστουνάκια
100 ml κρασί λευκό
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
Λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τα φτιάξετε:

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. (Πρέπει να είναι al dente). Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το μισό από το Βιτάμ μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα. Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο Βιτάμ και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε. Σερβίρετε!

Καλή όρεξη!