ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με ρόκα και λιαστή ντομάτα!
Υλικά που θα χρειαστείς!
Ρόκα
Εσκαρόλ (σγουρά αντίδια)
Κόκκινο λάχανο
Άσπρο λάχανο
Καρότο τριμμένο
Λιαστές ντομάτες σε λάδι
Λίγος φρέσκος βασιλικός
Μερικές ελιές
Μερικές ρόγες μαύρο σταφύλι (προαιρετικά)
Παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο
1 πρέζα αλάτι
Πώς να την φτιάξεις:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες και τις φλούδες παρμεζάνας και τις ελιές. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ κι αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές ρόγες μαύρο σταφύλι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις ντομάτες και τα υγρά τους σε ένα μεγάλο μπολ. Στο grill ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε μπουκιές. Προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί στις ντομάτες. Προσθέτουμε πάνω από τα υλικά μας τις αντσούγιες, την κάπαρη και το αγγούρι. Στο μπολ με το ξύδι και το σκόρδο προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ώστε να δέσει η vinaigrette. Ρίχνουμε την vinaigrette πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί με όλα τα υλικά. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Σερβίρουμε αμέσως αν είναι δυνατόν για να μην μαλακώσει πολύ το ψωμί μας. Αν την έχουμε κάνει από νωρίς θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο λάδι.
Καλή απόλαυση!
Social media