ιστορίες της Κουζίνας | Ντοματοσαλάτα με κάπαρη!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):
4 ντομάτες
2 αγγουράκια
1 κλωνάρι σέλερι
2 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
20 ντοματίνια
4 φρυγανιές ή μερικά κρουτόν
Φύλλα βασιλικού
Για τη σος:
1 φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι ξίδι κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς την πράσινη φύτρα
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να την φτιάξετε:
Πλένετε όλα τα λαχανικά και κόβετε τις ντομάτες όπως στη χωριάτικη. Κόβετε τα αγγουράκια κατά μήκος, βγάζετε τα σπόρια τους με μικρό κουτάλι και τα ψιλοκόβετε σε κυβάκια. Κόβετε το σέλερι και τα φύλλα βασιλικού. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη σαλατιέρα και ετοιμάζετε τη sauce χτυπώντας για λίγο όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη sauce και σπάτε από πάνω τις φρυγανιές ή σκορπίζετε τα κρουτόν. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Social media