19Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Ζυμαρικά με κόκκινη πιπεριά, λεμόνι και φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 κούπα καθαρισμένα, καβουρντισμένα ανάλατα φιστίκια
2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κουτ. σούπας νιφάδες τσίλι
1 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός
2 λεμόνια
2 κούπες σπανάκι ολόκληρο (για το γαρνίρισμα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς να τα φτιάξετε:

Προετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φυλάξτε ½ κούπα νερό από τα ζυμαρικά. Σε ένα πολυμίξερ ρίξτε τα φιστίκια και αλέστε τα. Μην το παρακάνετε όμως στο άλεσμα και γίνουν «πούδρα». Πλύνετε και καθαρίστε τα λαχανικά. Κόψτε τα και προσθέστε τα στο πολυμίξερ. Καθαρίστε τα λεμόνια από τη φλούδα τους, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα στα δυο. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, και τα λεμόνια στο πολυμίξερ. Ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε το με τα ζυμαρικά καλά. Σε ένα πιάτο απλώστε τα φύλλα σπανακιού και από πάνω σερβίρετε τη μερίδα. Πασπαλίστε με νιφάδες τσίλι και παρμεζάνα εάν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό η κρύο.

Καλή όρεξη!