ιστορίες της Κουζίνας | Φακόρυζο!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):
1 κούπα ωμές φακές
½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
1½ κούπας ντοματοπολτός
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικός
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε μια άλλη, βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15′ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα, το σέλινο, το καρότο, το βασιλικό, και τέλος ρίξτε και τα μπαχαρικά τη ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το μείγμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Τοποθετείστε το στο φούρνο για 30′-40′ λεπτά. Σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες:195 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
Social media