09Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Ντομάτες γεμιστές με τυρί και κιμά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 μέτριες ντομάτες
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά χτυπημένα (τα ασπράδια)
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη χαμηλή σε λιπαρά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να τις φτιάξετε:

Ανοίξτε τις ντομάτες και αφαιρέστε το εσωτερικό. Σοτάρετε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και έπειτα προσθέστε και τον κιμά. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί τριμμένο, και τα καρυκεύματα. Αναμείξτε τα καλά και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Στη συνέχεια γεμίστε τις ντομάτες. Ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και τριμμένη φρυγανιά. Ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες.

Καλή όρεξη!