08Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Φασολάκια γιαχνί!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4-5 άτομα):

1 κιλό φρέσκα φασολάκια (τύπος «μπαρμπούνια»)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ή έξι
4-5 ώριμες ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες ή 1 κουτάκι 440 γρ. ντοματάκια ολόκληρα (λιωμένα στο πολυμίξερ)
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-2 κουταλιές άνηθο (ή μάραθο) ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1-2 κούπες νερό

Πώς να τα φτιάξεις:

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1′-2′ λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φασολάκια τα ανακατεύουμε ρίχνουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το νερό. Αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45′ περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!