ιστορίες της Κουζίνας | Σολομός με μέλι και ginger!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
700 γρ. σολομός φρέσκος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά γλυκού σκόνη ginger
1/3 κούπας σως σόγιας
1/3 κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι
¼ κούπας μέλι
Πώς να τον φτιάξετε:
Αναμείξτε το ginger, το σκόρδο, τη σόγια, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και το κρεμμύδι. Τοποθετήστε το σολομό σε σκεύος και μαρινάρετε για αρκετές ώρες με το παραπάνω μείγμα. Συστήνεται ψήσιμο του σολομού στη σχάρα ή εναλλακτικά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί. Σερβίρετε με βραστά λαχανικά όπως για παράδειγμα σπαράγγια και ρύζι!
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: (¼ συνταγής)
Ενέργεια: 370 kcal
Υδατάνθρακες: 22 g
Πρωτεΐνη: 37 g
Λίπος: 14,5 g
Φυτικές Ίνες: 0,4 g
Social media