27Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με βραστά λαχανικά!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 2 άτομα):

½ μπρόκολο κομμένο σε φέτες
½ κουνουπίδι κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. καρότα κομμένα σε μπαστούνια
5 τεμάχια λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
3 κομμάτια καλαμπόκι
6 πράσινα σπαράγγια
70 ml μπαλσάμικο ξύδι
30 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για γαρνιτούρα:

Καρδιές μαρουλιών
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πώς να την φτιάξεις:

Σε ένα σέικερ χτυπάτε το μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν καλά. Πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά. Βράστε το μπρόκολο, τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών (σε ξεχωριστά σκεύη) με λίγο αλάτι για να κρατήσουν το χρώμα τους. Βράστε το καλαμπόκι και το καρότο (σε ξεχωριστά σκεύη) με λίγη καστανή ζάχαρη. Όταν βράσει κάθε ένα λαχανικό παγώστε τα σε τρεχούμενο κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο σταματάμε το βράσιμο. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, ρίξτε το dressing και πουδράρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο πιπέρι.

Tip: Για καλύτερη γεύση και για να κρατάνε τα λαχανικά τη θρεπτική τους αξία, πρέπει να είναι al dente.

Καλή απόλαυση!